Een Travellerspoint blog

Ranong

Door het regenwoud

sunny 35 °C

Twee dagen door het regenwoud gefietst, mooi landschap. Soms veel vrachtwagens, misschien niet zo gezond? Nochtans zijn mijn artrose problemen zo goed als verdwenen, zal wel door de zon en de warmte komen.
De uitbaters van de thaise cafés en tavernes zien ons graag komen want als wij er zijn volgt altijd de rest uit nieuwschierigheid. Het heeft een tijd geduurd eer we dat door hadden. Vanaf morgen fietsen we terug langs langs de zee (zonder ze te zien).

E8E601D42219AC6817E3B237E605B24A.jpg

Mooie tamelijke drukke weg langs de grens met Birma op weg naar de Andaman zee. Weer klimmen en dalen met af en toe een nijdig klimmetje. Na 43 km een klim van 2 km ging vlot. Onze beentjes geraken getraind. Over 10 km wegenwerken met veel rood zand en stof. Onze eerste platte band.
Toen we bijna klaar waren met de band stond daar plots de High Way police. Ze keken toe en zagen dat het goed was en reden weer weg. In Ranong op zoek naar een apotheker voor "zadelpijn" zalf voor Jan. We zagen een gebouw met groen kruis dus dachten we daar een apotheker te vinden maar het was een ziekenhuis. Wel heel wat anders dan bij ons. Het gebouw was heel open, je kon bv. de bedden zien, waarschijnlijk van de spoed. Niks privacy. En lange rijen wachtenden. Er was toch iemand, waarschijnlijk van de "staff" die een beetje Engels sprak en ons de weg naar de apotheek shop heeft uitgelegd.

Geplaatst door Jan Van Acker 3:16 Gearchiveerd in Thailand Tagged ranonkel Reacties (0)

Kraburi

Pannika Resort

sunny 35 °C
Bekijk Bangkok - Singapore op Jan Van Acker's reiskaart.

Om 5h vertrokken vanuit Cabana Resort. De hoek om kwamen we al 7honden tegen. Het fluitje heeft zijn werk gedaan en tot mijn verbazing schrokken honden ook van de Dazzer. Als ontbijt ergens onderweg naar de 7Eleven 2 croques gaan halen. De 7Eleven zijn supermarkten en een Amerikaans keten, zijn dag en nacht open en je kan er bijna alles kopen. Rond 6h30 kwamen we de monniken tegen op bedelronde. We hebben de doorsteek gemaakt van de oostkust naar het westen, tot aan de grens met Myanmar. De weg liep dwars door het tropische regenwoud met prachtige grote bomen. De volgende dagen blijven we deze weg volgen door het regenwoud. Rond 11h30 waren we in Kraburi nog net voor de echte hitte. 's Avonds zagen we aan een marktje een vrachtwagen volgeladen kokosnoten met er bovenop enkele apen. Deze apen worden afgericht om kokosnoten te plukken.

Geplaatst door Jan Van Acker 4:29 Gearchiveerd in Thailand Tagged kraburi Reacties (0)

Vandaag rustdag

Jazz op het terras : Acker Bilk

90_7A09A0B72219AC68178EAF064A7B02F8.jpg

Geplaatst door Jan Van Acker 1:26 Gearchiveerd in Thailand Reacties (4)

Thung Wua Laen Beach (Chumpon)

38°C was her vandaag.

sunny 38 °C

4DDECE632219AC68170E3BA54DC40BE5.jpg
Onderweg een echte fietstrekker tegengekomen. Was al een jaar onderweg (vertrokkenen in München !). Ik was op dat moment zo kapot dat ik nu spijt heb van al de vragen die ik daarom niet gesteld heb. De laatste 25 km waren er voor mij te veel aan. Alles zat juist bij die man : mooie fiets, kleding en uitrusting. Spijtig dat ik geen foto genomen heb.
We zijn rond 14h aangekomen na heel wat klimmen en dalen. Heb een uur heel diep geslapen en ben er nu terug bovenop. Morgen nemen we een rustdag, ik denk dat ik daar aan toe ben. Chris voelt zich elke dag beter en heeft de laatste 25 km de gele tas met het "zware" Water van mij overgenomen.
Ik ben eens gaan kijken in mijn reisverslag van Noord Thailand vorig jaar en lees : "na 100km fietsen, niet moe" ik hoop dat die conditie van toen terugkomt .

Om 5h. Vertrokken in Bang Saphan wegens het aantal km en de hitte (zie verslag van Jan). Het was nog donker maar de wegen waren voldoende verlicht. De honden lagen nog te slapen. Meestal langs de kant van de weg om in actie te schieten bij enig onraad of passerende fietsers. Het bamboe stokje en de buzzer die we vorig jaar "zonder succes" hebben gebruikt, hebben we nu vervangen door een fluitje. Als er een grommend beest op ons afkomt moeten we maar 2 keer hard fluiten en ze verstijven en maken rechtsomkeer. Pols is spectaculair verbeterd. Zwelling is helemaal weg.
Nadine, we weten dat jullie zich goed geamuseerd hebben in deSingel. Mijn zus Sylvia en haar man Guido zaten op de rij achter jullie en hebben ons gemaild "de twee dames voor ons hebben zich ook kostelijk Geamuseerd". Na het verorberen van een heerlijke seafood salade gaan we zwemmen in een zwoele zee en ons leggen onder de palmbomen op het witte strand. 't Is tenslotte een rustdag hè.

Geplaatst door Jan Van Acker 4:51 Gearchiveerd in Thailand Tagged chumpon Reacties (4)

Bang Sapan

Onze prins Philip is hier ook (in Thailand)

sunny 34 °C

P1030142.jpg
De eerste 50 km met een mooie zwarte Ford pick-up tot aan het punt waar we A4 autostrade moesten verlaten. Op deze plaats is Thailand op z'en smalst 10,5 km tot de grens met Birma. Mooie rit door dorpjes en kokosplantages. In Ban Krut hebben we een westers ontbijt genomen. 2 spiegeleieren met spek en kippenworsten en toastbrood confituur koffie/thee en watermeloen. Super lekker! Hier hebben we nogal wat westerlingen gezien. Jan is gaan zwemmen. Op het strand waren vijf kinderen aan't spelen zo tussen de 10 en 1,5 jaar oud. De kleinste kwam eerst daarna volgende de anderen een voor een. Met de paar woorden Engels die ze kenden vroegen ze vanwaar ik kwam. Ze hebben me ook een paar woordjes Thais geleerd oa schelp en krab. Toen ik ze probeerde na te zeggen proestten ze het uit van het lachen. Onderweg veel visdrogerijen gezien en geroken. Ons gereserveerd hotel was van naam veranderd, we zijn mede daardoor wel 8 km te ver gereden.

Deze middag tijdens een rustpauze bleken we vlak voor een grote afbeelding van de Thaise koning te zitten. Zulke afbeeldingen zijn hier schering en inslag. Ik vind dat hij een beetje op vader Somers lijkt. Het bezoek van onze prins blijkt een groot succes te zijn.
Morgen een rit van 95km. Chris vertelde vandaag nog dat onze belevenissen haar doen denken aan de "serre" tijd met Sylvia. In die serres was het ook altijd tropisch warm in de zomer. Het is 20u30 en al twee uur donker. Tijd om te gaan slapen, morgen om 4h30 opstaan. Om 6u30 komt de zon hier op. Binnen enkele uren begint in België de Ronde Van Vlaanderen.

Geplaatst door Jan Van Acker 6:22 Gearchiveerd in Thailand Tagged bang saphan Reacties (3)

(Berichten 46 - 50 uit 59) « Pagina .. 5 6 7 8 9 [10] 11 12 »