Een Travellerspoint blog

Pulau Tioman

Mooi eiland 51 km varen van uit Mersing

overcast 26 °C
Bekijk Bangkok - Singapore op Jan Van Acker's reiskaart.

om 6h30 vertrok onze speedboat. Chris heeft deze keer de pil tegen zeeziekte niet vergeten te nemen. Al goed want we zaten nog maar pas op de boot of het begon al te bliksemen. De zee bleef kalm, en Chris heeft tijdens de oversteek zeker een uur geslapen. Toch spijtig dat het op deze dag geen goed weer is, al was het alleen maar voor de fotos. De ganse dag stond in het teken van het snorkelen, Chris had dat nog nooit gedaan, zij vond het een ongeloofelijke belevenis :
Het was inderdaad de eerste keer dat ik ben gaan snorkelen. Wat een belevenis!! We zijn op drie plaatsen geweest. Eerst op koraal eiland. In een azuurblauwe zee. Koralen in verschillende kleuren geel, groen, rood, fluoblauw. Zee anemonen die open en dicht gingen als je er boven zwon. Ontelbare tropische vissen in allerlei kleuren. Ik heb er absoluut geen woorden voor. De tweede plek ten noorden van Tiamon eiland was even fantastisch. Op de derde plaats, iets verderop hebben we een haai van wel 1,5 m gezien en een schildpad. Ongeloofelijk toch dat je zomaar naast die dieren kan zwemmen. Dit is zeker een van de hoogtepunten van onze vakantie.

Volgens onze begeleider moesten we absoluut geen schrik hebben van de haaien maar wel van de "Tiger Fisch" die zijn maar een 30 cm lang maar bijten met hun scherpe tanden snorkelaars. Al goed dat hij dat vertelde als het snorkelen voorbij was.

Geplaatst door Jan Van Acker 3:03 Gearchiveerd in Maleisië Tagged tioman Reacties (1)

Mersing

Vissershaven aan de Zuid Chinese zee

overcast 32 °C

90_1D364A4B2219AC681759184AA6F565BE.jpg

3/5 Kuala Rompin - Mersing 62km 7 u vertrokken 13 u aangekomen. Oorspronkelijk gingen we naar Tanjung Gemok fietsen (23 km) vertrekplaats van de boten naar verschillende eilanden. We gaan morgen misschien snorkelen en vanuit Mersing, waar ook veel boten vertrekken, is het minder lang varen naar het eiland Pulau Besar waar we naartoe willen. Ik hoop dat deze keer de zee kalm is!! De eerste 25 km was druk maar er was voldoende ruimte op de pechstrook. Vanaf km 25 tot 50 was het zeer heuvelachtig. Onderweg veel apen gezien. Ook winkeltjes met gedroogde vis. Nog altijd geen bier in het hotel.
17h57 zonet ontdekt dat hier rechttegenover een 7Eleven (Amerikaanse Supermarktketen in ZO Azie) is waar ze bier verkopen. Na drie weken zonder bier smaakt dat.
'

04/05/2013

Zaterdag : morgen zijn hier verkiezingen : de blauwe tegen de groene (de groene zijn naar het schijnt de opositie en bestaan vooral uit jonge mensen). De hoeveelheid blauwe en groene vlaggen is niet te tellen. Wie gaat dat na de verkiezingen allemaal opruimen ? Volgens onze ervaring laat een Maleisier al wat versleten is of geen dienst meer doet gewoon liggen tot het volledig weggerot is. Zo ligt de vissershaven hier vol afgedankte boten.

496067D72219AC68170F4114591FC909.jpg

Een paar uur op zoek geweest naar boottickets voor boottocht naar de archipel (64 vulkanische eilanden waarbij vooral het Tioman eiland het grootste en het bekendste is). Onbegonnen werk, vanaf vrijdag is alles hier gesloten. Opnieuw veel hulp gekregen aan de hotelbalie. Een Reisagent is ons komen opzoeken en alles is nu geregeld voor onze Boottocht van morgen zondag. Als de zee maar kalm is want Chris had gezworen nooit meer een voet op een boot te zetten. Chris is zo gevoelig aan zeeziekte dat ze destijds zelfs zeeziek werd op haar surfplank.

Hieronder een illustratie van een typisch Maleisisch voetpad. Met uw zatte botten riskeer je langs de ene kant overreden te worden en langs de andere kant in de 1,5 m diepe riool te donderen. (maar hier drinken ze geen alkohol)
499019002219AC6817342A16B2B49209.jpg

Deze ochtend in dS : tot 25 °C dit weekend in Belgie ! We kijken nu al uit naar onze thuiskomst. Zijn er al blaadjes aan de Haagbeukbomen die we in de herfst geplat hebben ? Gaan ons kleinkinderen ons nog herkennen. Ik denk dat wij er stilaan uitzien als negers.

18h14 Uitstap in het stadje gemakt, een Nederlands jong koppel uit Amsterdam ontmoet en een uurtje samen gezeten en gezellig getafeld en gebabbeld over onze reisbelevenissen. Nieuw voor ons was dat zij een paar keer de bus genomen hebben. Zonder al te veel problemen kon telkens de fiets mee. Zij vertrekken de 15de mei terug naar huis, zijn dan bijna 4 maanden weggeweest (Cambodja, Laos, Thailand, Maleisie, Cameron highlands) en nu op weg naar Melaka.
Op de weg terug naar onze slaapplaats startte op de rotonde hier 100m vandaan de verkiezingscampagne in alle hevigheid los. Een van beide partijen (de groene of de blauwe, ik denk de blauwe) wil meer macht bij de autoctone bevolking. Lijkt wel alsof de hele wereld met een probleem van discriminatie zit. Wij vonden als buitenstaanders het juist zo leuk dat Maleisiers Indiers en Chinezen hier zo goed samen leven.

We beginnen nu wat te lezen over Singapore. Schijnt daar een zeer streng regime te zijn. Zware boetes op wie het waagt een papiertje of een sigarettenpeuk op straat te gooien. De boete voor het op straat uitspuwen van een tutefrut : €5000. Fietsen verkeerd parkeren : de wielklem + boete. We denken dat we daar maar beter gebruik zullen maken van het openbaar vervoer.

180_561216EC2219AC6817FA82E39DA06DB1.jpg
180_5611A1D42219AC681753160A3F4C6A7E.jpg

Geplaatst door Jan Van Acker 0:36 Gearchiveerd in Maleisië Tagged mersing Reacties (4)

Endau Rompin National Park

60 Km zonder bagage fietsen naar de ingang van het park en terug.

overcast 32 °C
Bekijk Bangkok - Singapore op Jan Van Acker's reiskaart.

We dachten dat even vlug te doen maar dat viel lelijk tegen. Zelfs zonder bagage, vooral in de laatste 10 km voor het park waren venijnige kuitenbijters.
In het route boekje van Awol staat "mooie weg waarvan de laatste 15 km naar de ingang van het park nagenoeg verlaten, met de Jungle zeer dichtbij" Dat klopt nog maar gedeeltelijk want een groot stuk van deze Jungle is gekapt. In de plaats van de oorspronkelijke bomen staan er nu jonge palmbomen voor de olieindustrie.

Geplaatst door Jan Van Acker 3:17 Gearchiveerd in Maleisië Tagged park Reacties (0)

Kuala Rompin

Eentonige rit, altijd maar rechtdoor, gelukkig weinig verkeer.

overcast 32 °C

1/5 Pekan - Kuala Rompin 99 km. Rompin Beach Resort. Bijna 100 km 't was vandaag de moeite om op fiets te stappen. Om 7 h vertrokken om 14 h aangekomen. We fietsten heel de tijd langs de rustige weg 3 die paralel loopt met de kust. Op de kaart een rechte streep richting zuiden. Af en toe zagen we de zee.

180_B970985B2219AC6817F56615AE5A020D.jpg

Onderweg kregen we gezelschap van een paar jonge kereltjes op de fiets. Zo fier als een gieter met hun blitse fietsjes. Ze hadden er plezier in ons te volgen en voorbij te steken. Maar het evenement van de dag was toch de aanval van een koe op Jan. De koeien grazen hier niet in de wei maar op de grasberm van de "soms wel erg drukke" wegen. Niet altijd zonder risico voor zowel koe als auto's. We hebben zo al 2 koeien en 1 wild zwijn dood langs de weg zien liggen. Die koeien dus, een tiental grote met een stuk of 5 kalfjes liepen te grazen langs de weg toen Jan voorbij kwam gefietst. Plots schrok een kalfje en liep in Jan zijn richting. De moederkoe had dat gezien en spurtte haar kalf achterna. Ze kwam dreigend met haar kop met scherpe horens Jan zijn richting uit die het op zijn beurt op spurtte zette naar de overkant van de weg. Het is nu 16h15 en er breekt een fel onweer los. Bliksem en donder en stortregen. We sakkeren dikwijls op de hoge stoepranden en de diepe goten langs de straat maar dat is nodig om die hoeveelheid water dat er in een korte tijdsspanne valt af te voeren. Het is vandaag 1 mei en hier is het ook vakantiedag, feest van de arbeid.

Geplaatst door Jan Van Acker 2:01 Gearchiveerd in Maleisië Tagged rompin Reacties (3)

Pekan

Eerste rit langs de Oostkust van Maleisie.

semi-overcast 34 °C
Bekijk Bangkok - Singapore op Jan Van Acker's reiskaart.

30/04/2013 van Kuantan naar Pekan, een korte riit van 55Km.

Je weet nog dat ons lievelingsgerecht hier "Mee Mamak" is. Achteraan deze rubriek vind je het recept.

Heel warm vandaag en wind tegen. Kumulusbewoling waaruit op een bepaald moment een hevige regenbui viel. Was na een half uurtje over. Of je hier nu in de regen rijdt of niet, nat ben je toch. Het vervelende is dat enkel de langneuzen zo zweten. de locals hebben daar veel minder problemen mee.

86794C0B2219AC68172C3F23B020194C.jpg

Begin en einde langs de drukke expres weg nr 3. De rest was mooi, weinig verkeer, fietsen vlak naast de zee. Zo was het de vorige weken helaas niet altijd. Pekan een klein stadje. We hebben de indruk dat de autoindustrie hierin de regio aan het groeien is : nieuwe febrieken van Volkswagen, Mercedes, Isusi. Doet me denken aan Antwerpen in de jaren zestig.
Sorry voor onze slechte smaak maar deze middag kwamen we een Mc Donnald tegen en zijn er gelijk binnengestapt om ons standaard menu te bestellen, kostte juist de helft van bij ons.
Daarnet de woning van Sultan Abu Bakar gaan bekijken (is nu een museum) we hebben er een paar fotos van gemaakt.

Mee Mamak

SERVES: 4
This is a Malaysian hybrid cooked by the Mamaks - Indian-Muslims from south India.

It is multi-cultural in composition: the noodles are Chinese, the tomato sauce a British legacy, the sambal ulek Malay in origin, but the combination of the three is Indian. Surprisingly, it works! This wonderfully playful dish comes from chef Halim Mohd Zain at the Concorde Hotel in Kuala Lumpur.

3 tablespoons oil
2 cloves garlic, minced
200g medium prawns
100g diced chicken
60g firm tofu (bean curd), cubed
1-2 tablespoons sambal ulek
400g fresh Hokkien noodles
1/2 onion, sliced
2 tablespoons light soy sauce
2 teaspoons dark soy sauce
1 tablespoon tomato sauce
1 medium tomato, cut into wedges
1 spring onion, chopped
1 long red fresh chilli, sliced
1 cup bean sprouts
1 egg, beaten
salt and freshly ground black pepper
1 lime, cut into wedges, optional

Heat the oil in a wok. Add the garlic, prawns, chicken, tofu and sambal ulek. Fry 2 minutes then add noodles, onion, soy sauces and tomato sauce. Fry over medium heat for 3 minutes, adding a sprinkling of water if necessary. Finally, add the tomato, spring onion, chilli, bean sprouts, beaten egg, salt and pepper. Cook another 20 seconds and serve at once with wedges of lime, if preferred.

Geplaatst door Jan Van Acker 1:34 Gearchiveerd in Maleisië Tagged pekan Reacties (2)

(Berichten 11 - 15 uit 59) « Pagina 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 .. »