Een Travellerspoint blog

Satun

Bij de aap gelogeerd

sunny 34 °C
Bekijk Bangkok - Singapore op Jan Van Acker's reiskaart.

Wat ons logement betreft zijn we al enkele dagen op de sukkel. Gisteren in Pak Bara was alles wat een beetje deftig was volzet en waren we al blij met een resort dat bestond uit een vijftal bungalowtjes. Het toilet was een Chinees WC (ten minste Chris noemt dat zo) dat is gewoon een gat in de vloer waar je gehurkt boven moet gaan hangen, goed mikken en vooral zorgen dat ge niet te veel spatten maakt. Ingrid en Herwin hebben mij al laten weten dat een Chinees toilet toch wel iets anders is : een houten plank met verschillende ronde openingen waar ge in gezelschap samen uw gevoeg kan doen.
Toen we s' Avonds van een uitstapje thuiskwamen in ons leuk bungalowtje bleek dat de bewoners van de aanpalende huisjes ook al thuis waren en aan het spelen waren met wel heel veel gejoel en gekrijs (allemaal kinderen tussen 8 en 18). Ook buiten op de strandboulevard was er veel ambiance : de bassen uit de luidsprekers van de 4 x 4 s deden het aluminium deurtje van ons Chinese WC meetrillen!
Nu zijn we in Satun en heel blij met een hotel met een slaapkamer en een badkamer. Helaas is de hele boel totaal uitgeleefd en versleten maar enfin we hebben nu ten minste een echt wc.

Meestal is ons logement in Thailand kwalitatief in orde : eenvoudig en proper. De resorts zijn voor ons zeer handig omdat we dan altijd plaats vinden voor onze waslijn. Hotels vind je van alle soorten. We volgen meestal het advies van ons reisagentschap. Met dat Thais geschrift kan je niet altijd lezen dat het hier echt om een hotel gaat. Zo zijn we vorig jaar in een rendevoushuis terecht gekomen, een nachtelijk avontuur dat we niet rap zullen vergeten.

Geplaatst door Jan Van Acker 1:21 Gearchiveerd in Thailand Tagged logement

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Zo van die knuffelbuffels hebben we ook gezien in Sulawezi. Ze zijn daar een soort status symbool en worden als geschenk gegeven bij bv begrafenis rituelen.
Ook heel goed verzorgd en gewassen enz maar niet zo mooi gesminkt! Eenvoudige logementen zijn soms heel boeiend al is het maar om eens te resetten naar de basics. Chinese wc lijkt mij interessant, babbelen ipv de gazet lezen, maar met een echte chinees als buur???

door Jos

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint