Een Travellerspoint blog

Trang

Heerlijk weer, fietsen ging vanzelf.

overcast 32 °C

5/4 Pak Meng Beach - Trang 54 km Thumrin Hotel 7h vertrokken 11h30 aangekomen. De eerste 20 km langs de zee door het Hat Choa Mai National Park. Daarna richting binnenland door kleine dorpjes waar we samen met de locals ons ontbijt genomen hebben. Rijst wat groentjes en een kopje "mierezoete" koffie. Het was daar een gezellige bedoening, 6 vrouwen en 4 mannen en maar lachen en praten (wat voor ons meer op kakelen geleek) van stress geen sprake daar. Of waren ze ons aan het uitlachen? Wie rijdt er nu met de fiets in zo'n temperatuur als er brommertjes bestaan! De Thais hebben geen keuken, zij eten ofwel in de eethuisjes of gaan hun eten kopen in de eethuisjes (alles verpakt in plastieken zakjes) en eten het thuis op. Trang is een drukke stad, we hebben zelfs in de file gestaan tussen de brommertjes. Het is al een paar dagen licht bewolkt. Dat scheelt een paar graden maar daardoor is het zwoel weer met af en toe een regenbui. De voorbije nachten heeft het hier flink geonweerd met hevige stortregens.

Op het Sint Lievenscollege (begin jaren 60) was ik tijdens de avondstudie een boek aan het lezen van Multatuli. De studiemeester "den dumbo" betrapte mij en ik moest als straf het hoofdstuk dat ik aan het lezen was van buiten leren : "Saidas vader had een buffel, toen die hem ontnomen werd door het districtshoofd van Parang Kudjang was hij zeer bedroefd en sprak geen woord, vele dagen lang...Tijdens de rit van vandaag (je mijmert wat af tijdens het fietsen) kwam de herinnering aan de sfeer van dat boek erg in mij op. Dat kwam vooral door de boeren die we met hun buffels op het land zagen. Ik denk dat dat boek "Saida en Adinda" zich afspeelt in Indonesië ? en dat het landschap en de mensen daar gelijkenis vertonen met Thailand.

Bij aankomst aan de Pak Meng Beach parkeerden we onze fietsen aan het strand om ons te voet tot voorbij de bomen te begeven om zo een overzicht te krijgen van de prachtige baai. We hadden nog maar een stap gezet of naast onze fietsen werden twee Pickups geparkeerd waarin de ganse familie van twee kinderrijke gezinnen had plaatsgenomen (in de open laadruimte welteverstaan). De hoeveelheid mensen die te voorschijn kwamen was indrukwekkend.
We zien hetzelfde elke ochtend : PickUps volgeladen met arbeiders die op die manier, rechtstaand in de laadruimte naar hun werkplek gevoerd worden. deze mensen kleden zich zodanig dat elk stukje huid bedekt is (ook een bivakmuts). Is dat nu om zich te beschermen tegen de zon ? Chris denkt dat ze de voorkeur geven aan een bleke huid = welstand.

Als het goed is zou je de foto van de Pickups familie ergens hiernaast moeten zien staan.

Geplaatst door Jan Van Acker 2:36 Gearchiveerd in Thailand Tagged trang

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Ah, eindelijk de foto's gevonden! Dat maakt het nog wat boeiender - we zien graag beelekes hé.
Ik vroeg me af: gaan jullie zo 2 maanden aan een stuk altijd door fietsen? Of zitten er hier en daar ook rustperiodes tussen?
Hier is het nog altijd barkoud - iedere nacht vriest het - een schrale noordoostenwind en slechts een paar graden overdag. Vanaf morgen zou het milder worden, maar ook natter :)
Lut

door lut

Wat een mooie verhalen...
En wat een wereld van verschil...
Ik vind het alleszins boeiend dat jullie veel contact hebben met het echte leven daar en met de plaatselijke bevolking. Daarvoor is dit wel de ideale manier van reizen.
Het doet ons plezier dat jullie nu zo goed in vorm zijn.
In het begin was het wel wat zorgelijk.
Ook de hitte lijkt jullie niet meer zo te deren.
Geniet maar van al wat je daar meemaakt en van de ongelooflijk mooie natuur.
De foto's spreken voor zich.
Heel vele groeten van ons en tot het volgende verhaal.

door herwin en ingrid Onghena-Van Acker

Zo'n leuke en mooie dingen die jullie allemaal beleven :-)... Het is heel leuk om elke dag een beetje mee te dromen en mee te reizen.
Geniet er nog heel hard van :-)
Heel veel groetjes!!

door Mieke & Dries

Bedankt voor jullie reactie
Ja nu de vorm terug is vinden we plezier in deze manier van reizen al beseffen we dat er risico's zijn, zeker op onze ouderdom. Daarom is dit spijtig genoeg ook de laatste keer.
Het inbrengen van de foto's is niet eenvoudig (Apple heeft de moeite niet gedaan om foto's te kunnen integreren in een website, bijgevolg moeten er trukken van de foor uitgehaald worden)
We zijn ook heel blij iets te horen van Mieke en Dries, we weten natuurlijk wel dat jullie het extra druk hebben.

door Jan Van Acker

Over de rustperiodes
Die zijn er niet zo veel omwille van de 3000 km die we op twee maanden moeten overbruggen. Toch valt het fietsen goed mee. Rond de middag zijn we ter plaatse zo dat we de namiddag kunnen besteden aan gelijk wat. Om half zeven is het donker. Rond die tijd eten we meestal. Tussen negen en tien uur gaan we slapen. Opstaan om zes uur. Vertrekken om zes uur dertig.

door Jan Van Acker

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint