Een Travellerspoint blog

Ranong

Door het regenwoud

sunny 35 °C

Twee dagen door het regenwoud gefietst, mooi landschap. Soms veel vrachtwagens, misschien niet zo gezond? Nochtans zijn mijn artrose problemen zo goed als verdwenen, zal wel door de zon en de warmte komen.
De uitbaters van de thaise cafés en tavernes zien ons graag komen want als wij er zijn volgt altijd de rest uit nieuwschierigheid. Het heeft een tijd geduurd eer we dat door hadden. Vanaf morgen fietsen we terug langs langs de zee (zonder ze te zien).

E8E601D42219AC6817E3B237E605B24A.jpg

Mooie tamelijke drukke weg langs de grens met Birma op weg naar de Andaman zee. Weer klimmen en dalen met af en toe een nijdig klimmetje. Na 43 km een klim van 2 km ging vlot. Onze beentjes geraken getraind. Over 10 km wegenwerken met veel rood zand en stof. Onze eerste platte band.
Toen we bijna klaar waren met de band stond daar plots de High Way police. Ze keken toe en zagen dat het goed was en reden weer weg. In Ranong op zoek naar een apotheker voor "zadelpijn" zalf voor Jan. We zagen een gebouw met groen kruis dus dachten we daar een apotheker te vinden maar het was een ziekenhuis. Wel heel wat anders dan bij ons. Het gebouw was heel open, je kon bv. de bedden zien, waarschijnlijk van de spoed. Niks privacy. En lange rijen wachtenden. Er was toch iemand, waarschijnlijk van de "staff" die een beetje Engels sprak en ons de weg naar de apotheek shop heeft uitgelegd.

Geplaatst door Jan Van Acker 3:16 Gearchiveerd in Thailand Tagged ranonkel

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint