Een Travellerspoint blog

Singapore, "Sultans of Spice"

A Kamong Glam Walk

rain 28 °C

Onze laatste stadswandeling.
Vorige nacht donder en bliksem. Deze ochtend gietende regen, echt Belgisch weer, buiten heerlijk fris bij 26 grC. Twee paraplus geleend aan de balie en dan te voet naar het Arabisch gedeelte van de stad, terug in de Moslim wereld. Zelfde gids als bij de stadswandeling "China Town" de Chinese "Wina"
Wat we bezochten : Moske, shophouses van de arabieren, allerlei winkeltjes (parfum zonder alcohol, mooie stoffen kashmir, zijde)

Het Arabisch gedeelte van Singapore werd vooral bewoond door Maleisische moslims. Toen Raffles handel begon op te zetten in de streek werd deze bestuurd door Maleisische Sultans. Raffles moet een bijzondere man geweest zijn. Hij heeft hier slechts acht maanden verbleven en in die tijd de verdeling van het grondgebied uitgestippeld (Chinatown, Little India, Arabisch gedeelte, Europees gedeeltes) en op een handige
manier de Sultans overtuigd om het monopolie van de Nederlanden te doorbreken voor wat betreft de handel in specerijen. Singapoor komt pas echt in handen van England door toedoen van Crawford die door list de heersende Sultans tegen elkaar opzet en ondermeer door Chantage er bezit van neemt.

Na de middag zijn we naar de luchthaven gereden waar we onze fietsen ingepakt hebben. Alles is nu klaar om in te checken. Het is nu 19h11, ons vliegtuig vertrekt om 23h55. Tijd zat om hier wat rond te hangen. Onze reis zit er zo goed als op. We zijn blij dat we morgen terug thuis zullen zijn maar terzelfdertijd hebben we ook een gevoel van heimwee naar al die plaatsen waar we leuke dingen beleefd hebben.

Zojuist in dS gelezen over de problemen in Zaventem. Wat een geluk dat we straks naar Schiphol vliegen. Nog volgens de reporter van dS "beter stakingen in de luchthavens verbieden zoals dat het geval is in Singapore en China"

Weer paniek in de luchthaven
20h05
Ik was een patéke met een koffie aan het drinken terwijl Chris hier in de luchthaven aan het winkelen was. Plotsklaps komt Chris in alle staten op mij af. "de kar met onze fietsen en bagage is verdwenen !" Wij nog eens gaan kijken, ja die was weg. Dan gaat er van alles door uw hoofd : documenten en geld hebben we nog, de fietsen hebben hun dienst bewezen, kleren, dat is te vervangen.
Enfin wij naar de informatiebalie. Die wisten er gelukkig van. De politie (onzichtbaar hier maar overal aanwezig) vond het verdacht dat die kar met al dat gerief daar meer dan en half uur onbewaakt bleef staan. (wij zaten 100 m verder met zicht op de kar maar schonken daar niet al te veel aandacht aan, wie gaat er nu met zo iets aan de haal dachten we)

20F403C02219AC6817E431FB599C0DA4.jpg

Als je daar even over nadenkt zijn er natuurlijk redenen genoeg om gelijk welke bagage nooit onbewaakt achter te laten. Ons lesje weeral geleerd. Shame on me.

Geplaatst door Jan Van Acker 22:46 Gearchiveerd in Singapore Tagged singapore

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Jan en Chris,
We wensen jullie nog een fijne, vlotte terugreis en welcome back in de Lelielaan.
Dankzij Liliane ben ik op jullie reisverslag terechtgekomen en heb er elke dag mee van genoten.
Dat jullie er nog veel van mogen nagenieten!
Kim Marc Evi

door Marc Kim

Leuk dat jullie ons gevolgd hebben. Je moet weten dat wij per "Log" kunnen zien hoeveel keer die wordt aangeklikt. Dat aantal lag zo hoog (tot boven de driehonderd) dat wij ons afvroegen wie dat dan allemaal wel geweest kan zijn.

door Jan Van Acker

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint