Een Travellerspoint blog

Singapore "Dhobis, Saris & a Spot of Curry"

A Little India Walk

sunny 32 °C

15/05/2013 onze derde stadswandeling, nu met een entoesiaste Indische gids. Meestal zijn het dezelfde mensen die deelnemen, allemaal verschillende nationaliteiten, we beginnen elkaar te kennen waardoor het een gezellige bedoening wordt.

Eerst een bezoek aan een Hindoe tempel. Bij de ingang staat een bak waarin de tempelbezoekers met volle geweld een kokosnoot gooien, zodanig hard dat de ruwe harde schaal openbreekt. Dit staat symbolisch voor het afgooien van je grote eigen Ego zodat je ziel openstaat voor de anderen. Hindoe tempels staan vol beeldjes zodat je denkt dat de Hindoes veel goden aanbidden maar dat is niet zo, al die beeldjes vertellen een verhaal met een diepe betekenis net zoals bij ons in het nieuwe en oude testament.

Van de oorspronkelijke woningen blijft in Little India niet veel meer over. 30 jaar geleden begon Singapore aan zijn grote stadsrenovatie en werd straat na straat gerenoveerd. Dat wil zeggen dat de mensen in woonblokken (mooie appartementen welliswaar) moesten gaan wonen. Tegen hun zin, maar Singapore is een dictatuur, niemand kan daar dus iets tegen inbrengen.

Van de vier gemeenschappen (Chinesen, Maleisiers, Indiers, overige) maken de Indiers ongeveer 10 % uit. Hun moedertaal is Indisch (die taal heeft een andere naam maar die ben ik vergeten) net zoals de andere gemenschappen hebben ze hun onderwijs in het Engels genoten. Vele Singaporesen spreken 3 of 4 talen. (in Singapore wonen ongeveer zesmiljoen mensen)

De handel in kruiden en specerijen heeft de Indiers naar Singapore gebracht. Je vindt nu in Little India veel juweliers, snoepwinkels, kleding en stoffen zaken, Speciaalzaken in alle soorten kruiden. Zeer kleurrijk.

De vele juweliers zijn nodig omdat de Indiers zot zijn van juwelen, elke vader besteed veel geld aan het kopen van juwelen voor vrouw en dochters. De juwelen die de dochters op die manier vergaren vormt later de bruidschat. Opvallend is dat deze typische juwelierszaken nu uitgebaat worden door Chinesen. De Chinese winkeldochters spreken allemaal perfect de Indische taal. Nogmaals een bewijs van de sterke aanwezigheid van de Chinesen die hier alles in handen nemen en Singapore gemaakt hebben tot wat het nu is.

Tijdens de middag vertelde een Nederlandse vrouw die hier al een paar jaar woont en werkt hoe goed het hier is. Mijn tegenargumenten 'een te streng regime (bvb homoseksualiteit is bij wet verboden, de doodstraf wordt hier nog uitgevoerd) veel geheime poltie, geen persvrijheid' wuifde ze onmiddelijk weg met sterke argumenten : weinig of geen misdaad, alles perfect georganiseerd, proper, degelijk, goed onderwijs, geen werkloosheid, 1/4 van de bevolking is miljonair!
Wat kan je daar tegen inbrengen ?

Deze middag natuurlijk Indisch gaan eten in het favoriete restaurant van onze gids : "Khansama" 166 Seragoon Road, Singapore 218050. Als je ooit in Singapore komt...

In de latere namiddag zijn we afgezakt naar Orchard Road, 'de' winkelstraat van Singapore. Onze gepijnigde benen moesten dat er maar bijnemen. Maar liefst 24 Malls op een rij. Om ter chiquest. En groot, je loopt daar echt verloren in. Zelfs Dries Van Noten heeft daar een winkel. De meeste Malls zijn gespecialiseerd : audio, fotografie, kleding... rond 19:00 h, het was dan al donker zijn we huiswaarts gekeerd (zonder iets te kopen!)

Geplaatst door Jan Van Acker 4:35 Gearchiveerd in Singapore Tagged singapore india little

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

In Belgie zijn het niet de juwelierszaken, maar de frituren die de Chinezen beginnen uitbaten, de 'Frietchinezen'.

door Raf

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint