Een Travellerspoint blog

Singapore "Red Cloggs Down The Five Foot Way"

Rode klompen op het voetpad

semi-overcast 29 °C

14/05/2013 Red Cllogs Down the Five Foot Way, A Chinatown Walk. De geleide wandeling begon weer om 9h30. Onze gids was nu een Singaporese met Chinese roots. De titel van de wandeling duidt op de smalle overdekte voetpaden in Chinatown.

Hieronder wat ik onthouden heb van haar uitleg.
Daar waar nu hoogbouw staat in Chinatown was 150 jaar geleden de kustlijn. Singapore heeft reeds veel land gewonnen op zee, is daar nu nog mee bezig maar dat kan niet blijven duren, de buurlanden zijn daar niet mee gediend.
Vanaf 1830 begon de Chinese immigratie vanuit Oost China, meer bepaald vanuit de streek ten Noorden van Hong Kong. De overtocht per schip met telkens ongeveer driehonderd mannen waarvan er slecht 1/3 de tocht overleefde. Deze mensen werden tijdens de oversteek als beesten behandeld. Slechte voeding, te weinig drinken, te weinig plaats. Bovendien begonnen de Chinesen zelf hier aan slavenhandel te doen.
Verder heeft ze het nog uitgebreid gehad over yin en Yang, over het belang van het tijdstip waarop je geboren bent. Mijn geboortejaar is het jaar van de hond. Bij Chris is dat het jaar van de Rat. Problemen komen er als een kind geboren wordt in een jaar dat een conflict vormt met het geboortejaar van één van de ouders. Deze kinderen werden vaak als vondeling afgegeven.
Verder nog veel uitleg over de Chinese geneeskunde en de medicatie die vooral gebaseerd is op natuurlijke producten. We werden handig een Chinese apotheek binnengeleid waar we deskundige (commerciele) uitleg kregen van de eigenars die natuurlijk aan alle wandelaars wat verkocht.

In de namiddag hebben we van op het reuze rad genoten van het prachtig uitzicht op de stad. Ik geloof dat het hoogste punt 160m bedroeg. Een volledige omwenteling duurde 1/2 uur.
Daarna nog een rondrit per open bus door de grootstad, we krijgen stilaan een goed idee van deze immense stadsstaat : zesmiljoen inwoners, te weinig plaats, Grond die alsmaar meer onbetaalbaar wordt.

Geplaatst door Jan Van Acker 6:06 Gearchiveerd in Singapore

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Hallo, het einde komt in zicht...maar wat een spectaculaire reis en zo veelzijdig op alle vlakken !!! En ook niet ongevaarlijk met al die dolle koebeesten en gek uitgedoste wielertoeristen :) En...al een fan die zelfs jullie taxi's betaalt !!! Maar hier hebben jullie ook veel fans hoor ...iedereen aan wie ik verslag uitbreng staat in bewondering voor jullie onderneming.
Maar het weerzien met de familie zal ook weer tof zijn tenminste... als ze die 2 negertjes inderdaad maar herkennen. Nog een paar leuke, rustige dagen toegewenst en een goede terugreis en dan...tot volgende week, groetjes, nadine

door nadine rogmans

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint