Een Travellerspoint blog

Singapore "The Time of Empire"

A Colonial District Walk

sunny 32 °C

Zo noemt onze stadswandeling van vandaag. City Hall MRT Outside Exit B was de verzamelplaats. Elke geinteresseerde toerist die om 9h30 zich hier aanmeldt en betaalt kan mee. We waren met veel, de gids was uitstekend. Veel vernomen over de geschiedenis van Singapore.

Als geheugensteun voor onszelf :
Belangrijkste figuur bij het ontstaan van Singapore : de Engelsman Raffles (1830) + (later) Coleman (architect)
Oorsprong van de handelsstad Singapore : Handel in Sprecerijen.
Belangenconflict tussen de Nederlanden en England zonder oorlog opgelost : verdeling Singapore, Maleisie = UK / Indonesie = Nederlanden
Singapore heeft geen eigen grondstoffen, moet dus alles invoeren.
Grote Haven (ken de rangorde niet, maar ik weet wel dat er veel te doen is tusen de beide havens, Antwerpen en Singapore.
Tweede wereldoorlog : invasie van Japan in Maleisie.
Singapore behoorde vroeger tot Maleisie. Werd een onafhankelijke staat in 1965 (nazien of dat juist is)
Bevolking van Singapore bestaat vooral uit Chinesen, Indiers , Maleisiers, Philipinos. De officiele taal is Chinees Mandarijns. De gemeenschappelijke taal is Engels. Meeste opschriften in het Engels en in het Chinees.
Armeniers hebben een belangrijke rol gespeeld bij het opbouwen van Singapore.
Van discriminatie is nu geen sprake meer. Het beleid, dat zeer streng is, heeft alle discriminatie uitgeroeid.
In het straatbeeld van Singapore zie je heel weinig blanke mensen. Ook niet zo veel Moslims.
De straten zij kraakproper. Fikse boetes op het wegwerpen van bvb een sigarettenpeuk.
In de metro eten of drinken kost je $500
De doodstraf bestaat hier nog.
Geen persvrijheid.
Wel democratie.
Alles is proper en net, alles straalt degelijkheid uit. Ook op de talrijke werven zie je dat. Deze stad heeft veel van de "Deutsche Grundlichheit'.
Aan de huizen, de appartementsgebouwen, de autos en de fietsen te zien is iedereen hier welstellend. Geen werkloosheid. Grote vraag naar ongeschoolde en geschoolde werkkrachten.
Alles kost hier veel meer dan in Maleisie maar vele zaken zijn hier toch goedkoper dan bij ons (electronica, schoenen, kledij) hotels en gaan eten is vergelijkbaar met Europa. Er zijn hier ontelbaar veel restaurants en eetcafes. Bier drinken is hier geen probleem, vooral Engelse biermerken. Gisteren bij onze luxemaaltijd echt Beiers bier gedronken zoals op de wintersporten : een Dunkel en een Weisse.

Belangrijkste bezienswaardigheden van de dag :
Songapore Skyline
Financieel centrum
Sint Edwards Church
City Hall
Main Court (arch. Foster) met prachtig uitzicht van uit de koepel.
Raffles hotel waar je niet binnen mag met sandalen of korte broek. (voor de "Long Bar" wordt een uitzondering gemaakt zodat de toeristen toch kunnen genieten van de legendarische "singapore Sling" coctail

Na de middag zij we nog door enkel "Malls" gewandeld en hebben we onze dag afgesloten zoals het een echte toerist betaamt: en boottochtje op de Singapore River.

Geplaatst door Jan Van Acker 6:53 Gearchiveerd in Singapore Tagged singapore

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Waaw nogal iets hè, wij zijn een en al bewondering over jullie avontuur! Het avontuurlijk gehalte is gestegen naarmate de 'fietstrip!' vorderde. Ons lees plezier evolueerde mee. We vinden het spijtig dat het ten einde loopt, als we nu eens wat zouden sponsoren blijven jullie dan fietsen en bloggen? Hou de verhalen goed bij, we willen er ALLES van horen terug thuis. Voor het weer moet je niet gehaast zijn, het is slecht regenweer en 13 Gr. Breng het zonneke maar mee! Lut en Jos.

door Jos

Net de nieuwe .fotos bekeken. Dit lijkt echt wel de apotheose van jullie fietsreis.

door Lut

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint