Een Travellerspoint blog

Met Bumboat naar Changi

De oversteek naar Singapore

sunny 32 °C

Alles behalve gezond en fit de fiets op voor onze laatste kms in Maleisië. De overtocht deden we in een Bumboat. Het kleine haventje waar we vertrokken was modern en nieuw, onze boot daarentegen was een versleten houten vrachtbootje. 10 passagiers en onze 2 fietsen en de boot was vol. Toen ik uitgestapt was hingen de verfschilfers aan mijn kuiten. (Was misschien het laatste stukje verf dat nog aan de boot hing). De boottocht die ongeveer één uur duurde ging langs gigantische bouwwerken op zee, vermoedelijk uitbreiding van de haven? Ik meen dat Ackermans & Van Haaren (de Belgische baggerspecialisten Dredging en De Nul) hier al decenia lang goede zaken doen.
2A8D846B2219AC68176225E9148ADEBC.jpg
Onze boot legde aan in het kleine haventje van Changi, dat is aan de achterkant van de grote Singaporese luchthaven. Het was nu de bedoeling om naar de andere kant van de luchthaven te fietsen en daar onze fietsen achter te laten in de "left Lugage"
Dat viel lelijk tegen: de meeste luchthavens kan je enkel bereiken via autostrades en dat was hier niet anders. Onze reisagent had de route wel beschreven maar op zijn hollands bedoelden ze met links aanhouden, rechtdoor rijden, en daar hebben we ons vergist en zijn we dus hopeloos verkeerd gereden. Stel u voor met de fiets verkeerd rijden op een wirwar van autostrades, dat maak je niet zo maar goed. Wat nu gedaan ?
2A5F3C872219AC68172BCD3783980A5E.jpg
We zijn uiteindelijk in de stad terecht gekomen. Het was zondag en er waren opvallend veel wielertoeristen (vooral in normale wielersportkledij). Toen we aan de eerste de beste wielertoerist vroegen of hij ons kon vertellen hoe we met de fiets in de luchthaven konden geraken werd al snel duidelijk dat dat onmogelijk was. De Singaporees in kwestie was erg geintereseerd in ons reisverhaal en was daar zo van onder de indruk dat hij onmiddelijk kontakt op nam met een taxibedrijf. Binnen het uur waren we met onze fietsen in de luchthaven. Erg straf vonden we dat hij dan ook nog de taxi in onze plaats betaald heeft. Dit weigeren had geen effect. We zullen dit nooit vergeten. Alles ging zo snel, we kennen zelf zijn naam niet.

Met een minimum aan bagage zijn we dan met de Metro naar ons hotel gereden. Ons Hotel "Hangout" werd door ons reisbureau geboekt en is een aanrader voor wie ooit naar Singapore op vakantie gaat. Twee haltes verweiderd van het centrum, gelegen in een rustige buurt.

Voor wat we tot hiertoe gezien hebben van Singapore denken we dat deze stad zal voldoen aan onze verwachtingen.

We vonden het een bewogen dag en hebben deze afgesloten met een goed etentje in het aanpalend restaurant. Bleek nogal poche te zijn, de prijs eveneens. Maar we hebben in dS van vandaag gelezen dat de Belgen hun geld te veel opsparen. Dat was vroeger een lovenswaardige praktijk. Nu niet meer. Nu moet het geld rollen. OK als we terug thuis zijn beginnen we er aan!!!!

Geplaatst door Jan Van Acker 17:00 Gearchiveerd in Singapore Tagged singapore

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

amaai,toffe avonturen die jullie daar beleven,als jullie terug thuis zijn zal dat zwaar afkikken zijn
;-)

door mireille

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint