Een Travellerspoint blog

Kota Tinggi

95 km pal Zuidwaards

semi-overcast 32 °C

Lange mooi rit altijd maar klimmen en dalen. Vertrokken om 6h45 in Mersing, aangekomen in Kota Tinggi om 13h30. We zijn allebei moe.
In het centrum van Kota Tinggi aangekomen bleek bij nader inzicht ons geboekte hotel nog 12 km verder te liggen in de bergen. De naam van het hotel zegt al genoeg "Rainforest Hotel". Het was dan ook nog pijpenstelen beginnen te regenen. Kortom we zagen dat niet zitten, hotels hier in het centrum genoeg. De annulatie verliep gelukkig zonder problemen (geen kosten). Zowel de hotelbaas als de Maleisische helpdesk van Booking.com deden absoluut niet moeilijk.

In de lift van ons hotel stond het volgende opschrift naast het 8ste verdiep :

Meeting Rooms
Function Hall
cafetaria
rest Area
En.....Beer Garden

Wij daarheen maar helaas. de Moslima legde heel vriendelijk uit dat die naam wel eens gehanteerd wordt maar dat dit nog niet betekent dat er bier te verkrijgen is ?

B8CFA4762219AC681799D14691A8E469.jpg

Het was een afwisselende weg met overwegend palmolieplantages en regenwoud. De weg was heuvelachtig. Heel de tijd op en af met klimmetjes tot 9%. We zijn weinig dorpen of stadjes tegengekomen. De auto's rijden hier toch wel heel snel vooral in een dun bevolkt gebied zoals vandaag. Ter hoogte van het regenwoud zijn we weer veel kadavers tegengekomen. Veel slangen een aap, een wild zwijntje, een grote varaan en een jonge tijgertje, (of iets dat er heel erg op leek). Heel zielig allemaal. Ook twee verkeersborden gezien "opgepast voor Olifanten" maar die zijn we toch niet tegengekomen.

We zijn Maleise mosselen gaan eten

180_BE7FA1CC2219AC6817A20C057BFC34B8.jpg

Geplaatst door Jan Van Acker 1:03 Gearchiveerd in Maleisië Tagged kota tinggi

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint