Een Travellerspoint blog

Kuantan

Terug in de bewoonde (toeristische) wereld

sunny 30 °C

25/4 Kuantan 78km.
Eindelijk terug in de bewoonde wereld waar we kunnen internetten) Om 7h vertrokken en iets voor 12h aangekomen. Volgens ons routeplan zouden we nu naar Tasik Chini (Chini meer) gaan. We hebben echter zoveel slechte kritiek over de (enige) accommodatie daar gelezen, dat we besloten hebben om daar niet naartoe te gaan maar de korste weg te nemen naar de kust. We hebben heel de tijd op de verbindingsweg (2), die loopt van de westkust Kuala Lumpur tot aan de oostkust Kuantan, gereden. Er loopt ook een autostrade (E8) maar dat is een tolweg dus niet erg gegeerd. Het was een helse rit. In het begin was het niet zo druk maar het was een 2 baansweg zonder pechstrook en met die zware vrachtwagens geen pretje. Hoe dichter bij de stad Kuantan hoe beter de weg, met pechstrook, maar ook drukker. Kuantan heeft een heel mooie moskee met een blauwe klokvormige koepel en 4 slanke minaretten. Kuantan ligt aan de monding van de Kuantanrivier. Op het dakterras van ons hotel (Hotel Sentral) hebben we een heel mooi uitzicht over de rivier en de zee met daartussen de mangroven.

Kuantan, handelsstad (tweede grootste haven van Maleisie) op de foto zie je de Kuantan rivier die hier bij de monding parallel loopt met de zee

180_888AFE9F2219AC6817FD8B25FBCA4121.jpg

Geplaatst door Jan Van Acker 4:01 Gearchiveerd in Maleisië Tagged kuantan

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reageer als eerste.

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint