Een Travellerspoint blog

Maran

Respect voor de Moslimmeisjes en vrouwen

sunny 33 °C

Maran 24/04/2013 40 km 33 grC. Niets dan mooi gelegen goed te berijden asfalt. Weinig verkeer. Na 15 km komen we een Hindoe tempel tegen. Die is rondom een pracht van een boom gebouwd. De bouwstijl doet ons denken aan die merkwaardige tempel in Wilrijk. zou dat ook een Hindoetempel zijn? In deze omstandigheden fietsen we nog altijd even graag. We zijn ondertussen in topvorm en aangepast aan het klimaat. Wat we echt beu zijn is de dagelijkse sleur om een slaapplaats te vinden die op iets trekt. We proberen vanaf morgen wat meer vakantie in te plannen. Zo net, in een Chinese supermarkt twee blikjes Tiger Beer gekocht. Ik denk dat het drie weken geleden is dat we de eerste Mekka pijl op het plafond zagen. Sinds die dag heel veel Cola gedronken. Zelfs in de 7Eleven geen bier te verkrijgen. We lezen dat dit gaat veranderen als we terug aan de Oostkust zijn. Over bier en alcohol in het algemeen kwamen we gisteren het volgende tafereel tegen : rond een uur of twee in de namiddag zaten we in het Resort, waar pas toegekomen waren, te eten. Enkele meters van ons vandaan was een grote ronde tafel mooi gedekt voor 8 personen. De baas van het Resort kwam een praatje maken en vertelde dat de top van de olie holding hier een diner gepland had. De tafel zag er erg mooi uit, er stonden zelfs wijnglazen. Voor ons was het leuk om te zien hoe 'belangrijke' mensen uit deze regio zich onderhielden. Dat ging er vrolijk en ongedwongen aan toe. Er werd vooral met de hand gegeten en opvallend snel. In de wijnglazen kwam fruitsap. Het Diner heeft niet langer dan een uur geduurd. Iedereen stond recht, sommigen rookten buiten nog een sigaretje, en weg waren ze. Die konden zo terug aan het werk, onbezoedeld door spijs en drank. Eerlijk gezegd dat is bij ons (ik bedoel Chris en ikzelf) toch anders. Na zo'n diner met alles erop en eraan zijn wij niet meer in staat om te werken. Daar hebben we dan een tijdje over gediscussieerd.

We zijn gewoongeraakt aan de Moslimwereld. Meer respect gekregen voor deze mensen. Meestal vriendelijk en vrolijk gemutst. De Moslimvrouwen lopen fier rechtop met kleurrijke hoofddoeken. Sporadisch zien we boerkas dragen, vinden we verschrikkelijk.

824A020E2219AC681791D71E172BA9A7.jpg

Geplaatst door Jan Van Acker 17:00 Gearchiveerd in Maleisië Tagged maran

Email deze blog postFacebookStumbleUpon

Inhoudsopgave

Reacties

Chris, Jan

Zo te lezen zijn niet alle verblijven gereinigd met door "Mister Proper".

De tempel in Wilrijk: JAINISME.(geen JANisme)

In Wilrijk bouwden ze een tempel, die de grootste buiten India is.

Het Jainisme is een Indiase geweldloze religie, naast Hindoeïsme en Boeddhisme.
Verbod op geweld wordt door de Jains toegepast op alle levende wezens: de medemens en, de dieren en zelfs de bloemen en planten. Ze volgen dan ook een streng vegetarisch dieet,en dragen ook geen kledij van dierlijke oorsprong, dus ook geen leder. Deze visie is ook bepalend bij beroepskeuze en ontspanning.
De meeste Jains wonen in India.

Geniet nog van de fietstocht met de ongelooflijke jungle ervaringen.

Groetjes

Guido & Sylvia

door Guido Renders

Interessant.
Het is nu 18h03 en ben nog niet klaar met mijn Blog. Binnen een uur zou de foto van die tempel moeten verschijnen.

door Jan Van Acker

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint